برترین فیلمهای ژانر عشق و ناتوانی | رمانتیکهایی با چاشنی مرگ
معمولا وقتی صحبت از بیماریهای خاص همچون سرطان، اماس و یا انواع دیگر بیماریهایی که حتی از وجودشان بیخبریم میشود، به شدت ناراحت شده و تحت تاثیر قرار میگیریم؛ عدهای با دانش به این موضوع دست به ساخت فیلمهایی رمانتیک با چاشنی ناتوانیها و نرسیدنها میزنند؛ پس از نقد فیلم Five Feet Apart و نقد فیلم Then Came You، تصمیم گرفتم تا برترین فیلمهای ژانر عشق و ناتوانی را به شما معرفی کنم.
قبل از شروع این مطلب باید بدانید که ۵ فیلم برتر این ژانر را بر اساس نمراتِ سایتهایِ معتبرِ نقد و بررسی، نمراتِ IMDB و سلیقهیِ شخصی طبقهبندی کردهام؛ اگر فکر میکنید که اثری از این ژانر دیدهاید و جایش در لیست ما خالیست، در بخش نظرات نام فیلم را ذکر کنید.
برترین فیلمهای ژانر عشق و ناتوانی
۶- سپس تو آمدی (Then came you)
این فیلم (که قبلا نقد و بررسی آن را به طور کامل انجام دادهام) فرقی اساسی با دیگر فیلمهای این ژانر دارد و آن هم چیزی نیست جز شخصیت اصلی مرد؛ داستان از این قرار است که پسری جوان فکر میکند که ممکن است به سرطان مبتلا شود و هر ماه یک چکاپ کامل انجام میدهد و در جلسات گروهی سرطانیها شرکت میکند؛ تا اینکه در یکی از این جلسات، با دختری آشنا میشود که میخواهد قبل از مرگش هر کاری که دوست دارد انجام دهد… .
۵-اکنون زمان مناسبیست (Now is good)
این فیلم نیز بر پایهی “لیست آرزوهای قبل از مرگ” ساخته شده و داستان دختری را روایت میکند که دوست دارد تا قبل از مرگش از ته دل عاشق شود. یکی از جذابیتهای این فیلم، بازی تسا اسکات در نقش اصلی است که به خوبی توانسته مایوس بودن، خشک بودن و ناامیدی یک انسان در حال مردن را نشان دهد. هشدار! این فیلم روایت اذیتکننده، زننده و تلخی دارد و گاهی خیلی خشک و بیاحساس میشود…!

۴-من پیش از تو (Me before You)
شاید جایگیریِ این فیلم در رتبهی چهارم برترین فیلمهای ژانر عشق و ناتوانی برای شما کمی عجیب باشد؛ زیرا از نقطهنظر همگانی این فیلم حداقل میبایست رتبهی دوم یا حتی را کسب میکرد! تا قبل از دیدن فیلم Five feet apart من نیز با شما همنظر بودم و این فیلم را لایق رتبهی دوم و یا حتی اول میدانستم؛ اما… خب، با خواندن نقد فیلم five feet apart متوجه میشوید که چرا رتبهبندی به این صورت انجام شده. به هر حال، فیلم من پیش از تو از روی کتابی محبوب به همین نام ساخته شده و داستان مردی فلج را روایت میکند که در آستانهی خودکشی اختیاری، عاشق دختر خدمتکاری میشود که به تازگی در خانهاش مشغول به کار شده… .

۳- تئوری همه چیز (The theory of everything)
قضیهی این فیلم زندگینامهای از بقیهی داستانهای روایت شده در این لیست جداست؛ زیرا که هر یک از داستانهای لیست ما میتوانند در واقعیت هم رخ بدهند و نمونههای مشابهی نیز داشتند؛ اما این یکی واقعا رخ داده و صحنه به صحنهی آن واقعیت خالص است؛ آن هم با بازیهای جذاب و روایت فوقالعاده و قوی! داستان تئوری همه چیز، داستان استفن هاوکینگ، یکی از بزرگترین دانشمندان و نظریهپردازان فیزیک در تمام دورانهاست که از زمان تحصیل در دانشگاه دچار یک بیماری میشود که ممکن است او را ظرف مدت کوتاهی از پای دربیاورد… .

۲- پنج فوت دور از هم (Five feet apart)
اگرچه این فیلم از لحاظ احساسی برای من رتبهی ۱ را دارد؛ اما متاسفانه از لحاظ فنی در مقابله با فیلمی که در رتبهی اول قرار دادهام کم و کاستیهایی نابخشودنی دارد که شاید به تجربهی شما از داستان فوقالعادهی آن ضربه بزند. فیلم پنج فوت دور از هم، روایتگر داستان دختر و پسر عاشقیست که به علت بیماری ژنتیکی CF همیشه باید از یکدیگر فاصلهای به اندازهی ۶ فوت داشته باشند؛ روزی دختر تصمیم میگیرد تا با دزدیدن یک فوت از این فاصله، خودش را به امید نزدیکتر کند و مردهای را دوباره به زندگی برگرداند… .

۱- خطای ستارگان بخت ما (The fault in our stars)
خب، شاید برای خیلی از شما مخاطبان عزیز مجلهی سینمایی دژم آنچنان هم دور از انتظار نبود که این فیلم را در رتبهی اول لیست برترین فیلمهای ژانر عشق و ناتوانی ببینید! فیلم خطای ستارگان بخت ما به نوعی نقطهی عطف بزرگی برای این زیرشاخه از ژانر درام – رمانتیک بود و با بازیهای بهیادماندنی، کارگردانی و فیلمبرداری مناسب و داستانی سرشار از احساسات مختلف، توانست جای خود را در قلب خیلی از مخاطبان باز کند و با میانگین نمرهی ۷ از منتقدان و نمرهی ۸ از مخاطبان، نشان داد که میشود فیلمی با محوریت برانگیختن احساسات ساخت و به طور همزمان آن را از لحاظ استانداردهای سینمایی نیز پوشش داد. خطای ستارگان بخت ما از تبدیل ناامیدی به امیدواری و بالعکس سخن میگوید؛ داستان عشقی که زندگی یک بیمار سرطانی ناامید را روشن میکند و به او یاد میدهد که هنوز هم چیزهایی برای دوست داشتن در این دنیای تاریک وجود دارد… .
